Duit Belanja Sally

12 Mar 2011

Jepun dilanda Tsunami Setelah Gempa Bumi Sekuat 8.9 SR

Assalamu'alaikum & meoww meoww buat semua meowwmania...
Meowwtakmania pon bleh join the club kalo korang rasa nak join... hehehe...

Kali nie kita rasa sedih sket arr... (T_T)

Bukan apa... kita baru je 'terminat' dengan negara Jepun... dan dah mula tanam hajat nak pi sana satu hari nantik...

Tapi tengah hari tadi, Jepun dah digegarkan dengan gempa bumi dengan gegaran hampir 8.9 skala ricter.

Sob sob sob...

Youtube nie akan menceritakan segala-galanya...


Jepun memang selalu dilanda gempa bumi dan tsunami lantaran bentuk muka buminya yang dikelilingi lautan pasifik.

Moga-moga semua rakyat Jepun tabah dan semoga semua muslim dan muslimat di Jepun khasnya di Kobe, berada dalam keadaan terkawal dan dilindungi yang Maha Esa senantiasa.

Korang semua... doakan yang terbaik untuk rakyat Jepun, khasnya rakan muslim kita di sana termasuk rakyat Malaysia dan pelajar Malaysia di Jepun sana...

Apa pun, kita semua almaklum, rakyat Jepun majoriti memang rakyat paling kuat semangat dan 'ter'rajin di dunia.... (^_^)

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Perhatian!

***Kepada korang-korang yang dah follow blog kita, kita ucapkan jutaan terima kasih dan sebagai membalas budi, sila tinggalkan alamat URL blog korang di Kotak Cakaran untuk kita follow balik. TQ!
***Semua kandungan blog ini adalah milik blogger sepenuhnya dan semua idea dan penulisan terilham dengan spontan dan boleh jadi ianya muktamad atau boleh jadi ianya boleh berubah. Harap maklum!

Tentang Blogger

Ieza Hafizah cuma seorang manusia biasa macam korang jugak. Sebelum ini bekerja sebagai Pereka Grafik (percetakan) serta QC cum Admin dalam bidang percetakan, tetapi sebelum tu pernah menyandang jawatan sebagai Plate Maker untuk seketika. Namun disebabkan bakat dan minatnya telah terarah untuk menjadi seorang peniaga, kini Ieza Hafizah bekerja sepenuh masa untuk perniagaan kecil-kecilan milik keluarga. Cita-citanya moga satu hari nanti, beliau dapat membuka sebuah perniagaan miliknya sendiri, seterusnya merealisasikan impiannya untuk meramaikan lagi usahawan Melayu Islam di Malaysia ini, insyaAllah!