Duit Belanja Sally

24 Mar 2011

Jalan Jalan Cari Makan!

Oouiii oouii...
Macam mana... nampak tak sedikit perubahan kat site kita nie??

Haa.. pasni kita tak payah nak tulis Assalamu'alaikum setiap kali tulis entry baru ekk???

Sebab kat atas tu kita dah boh salam sekali dengan ucapan selamat sejahtera...
Siap dengan salam meoww meoww lagi kat korang semua..
(yang mostly my silent reader!)
ala kita tahu laa.. ingat kita tak tahu ke korang suka curi-curi baca?? ada rekod taw! :p

Posting kali nie kita nak tujukan buat korang yang suka makan sedap-sedap...
Last week kita berkesempatan pergi ke Restoran Istana Bambu kat Ampang...
Restoran nie macam restoran Perahu Kg. Baru yang kita pernah pergi bulan puasa lepas, yakni restoran nie pernah masuk dalam rancangan Jalan Jalan Cari Makan (JJCM).
Tapi kali nie kita pergi sebab ada 'orang tue' dapat bonus... so merasalah kesedapan duit bonusnya itu... ehehe...

So apa lagi, kita pon gunakanlah peluang keemasan ini dengan menketedarah seberapa banyak yang boleh...
Orang belanja, bukan selalu dapat peluang macam nie... kan kan kan?? Hehehe...

Dahlah... kita malas nak cerita panjang panjang...
Korang layan jelaa gambar kat bawah nie k!

  

Istana Bambu dari pemandangan luar

Di antara menu yang sempat dikamerakan!


Inilah dia tukang belanja kami makan! Haha.. 


Minah nie act je lebih! 

 Nak interframe jugak? Haa ambik! 

Dia nie tok sah cakaplaa... kaki posing!

Sile panggong ko! 

Alala... menu lambat sampai eh? 


Ayah kita yang encem! 

 Mekacey k! Lenkali dapat bonus byk2 leh blanje lagi...
Ehe!


Nak tahu lebih lanjut tentang restoran nie, korang boleh rujuk sini.





















2 comments:

VFN said...

ada kawan aku kata tak bape sedap..
tapi aku mcm nak try la..

Miss Ieza said...

kwn ko mcm ayah aku..
dia komen tak berapa sedap..
tp bg aku... tom yam dia superb...
kerapu stim thai dia superb...
jus buah dia superb..
udang butter pon ok...
tp lambchop dia kureng sket..

so try ala thai.. kompem puas ati!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Perhatian!

***Kepada korang-korang yang dah follow blog kita, kita ucapkan jutaan terima kasih dan sebagai membalas budi, sila tinggalkan alamat URL blog korang di Kotak Cakaran untuk kita follow balik. TQ!
***Semua kandungan blog ini adalah milik blogger sepenuhnya dan semua idea dan penulisan terilham dengan spontan dan boleh jadi ianya muktamad atau boleh jadi ianya boleh berubah. Harap maklum!

Tentang Blogger

Ieza Hafizah cuma seorang manusia biasa macam korang jugak. Sebelum ini bekerja sebagai Pereka Grafik (percetakan) serta QC cum Admin dalam bidang percetakan, tetapi sebelum tu pernah menyandang jawatan sebagai Plate Maker untuk seketika. Namun disebabkan bakat dan minatnya telah terarah untuk menjadi seorang peniaga, kini Ieza Hafizah bekerja sepenuh masa untuk perniagaan kecil-kecilan milik keluarga. Cita-citanya moga satu hari nanti, beliau dapat membuka sebuah perniagaan miliknya sendiri, seterusnya merealisasikan impiannya untuk meramaikan lagi usahawan Melayu Islam di Malaysia ini, insyaAllah!