Duit Belanja Sally

28 Apr 2011

Tuan Saya Mintak Maaf kat Korang Semua...




Tahu tak pic sapa kat atas tu?
Apa? Masih tak kenal?
Ni yang rasa nak baling kerusi nih.
Itulah saya, Sally.
Tapi tuan saya selalu panggil saya Telly atau Celly atau Telly Butuk (Sally Busuk).
Jahat kan tuan saya?
Takpe, jangan kawan dengan dia. Kawan dengan saya je yek. Haha...

Sebenarnya saya nak sampaikan pesan tuan saya kat korang semua.
Kata tuan saya, buat masa ni dia tak dapat nak update blog selalu pasal dia sekarang sangat busy.
Kata beliau lagi, ayahnya masih lagi tak sihat sepenuhnya dan sekarang tuan saya tu dah hantar ayah dia ke HKL memandangkan semua rujukan hospital di Malaysia ini adalah di HKL. KPJ pun tak sepakar HKL. So sekarang ni tuan saya memang busy. Busy dengan perniagaan kecil-kecilan warisan keluarganya dan busy ulang alik hospital jenguk ayahnya itu. Jadi beliau dah tak sempat nak update kisah saya dan anak-anak saya tempoh hari.
Ni yang saya nak majuk nih!

Tapi beliau janji beliau akan sambung kisah saya dan anak-anak saya tu nantik bila keadaan ayah dia dah ok.

Tapi saya kesian jugak tengok tuan saya seminggu dua ni. Tidur tak cukup, muka pun tak berapa nak ceria... kalau ceria pun dengan saya je... Tahulah saya ni cantek, kan... kan? :p

Apa pun saya tetap berharap moga ayah tuan saya tu kembali sehat seperti sedia kala agar tuan saya tu kembali ceria seperti sebelum ni.

Korang jangan marah tuan saya tau. Kesian dia. Dia tengah stress tu. Stress dengan kerja, pastu stress dengan keadaan ayah dia sekarang ni. Jadi korang tak boleh marah dia tau. Walau pun dia kadangkala memang masuk air sikit, saya tetap sayang tuan saya tu. Stress stress dia pun, masih nak layan karenah saya ni yang kadang kala saya sendiri tak paham dengan tabiat diri saya. Pelik kan? Tapi itulah realitinya. Pelik tapi benar. Hahaha...

Mmm... klah. Saya nak sambung tido sebab saya baru tido 10 jam untuk hari ini. Patutlah rasa mengantuk lagi. Huhu...

Papai semua.

Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc? PitaPata Cat tickers

4 comments:

meowwmania said...

eh mana ada marah kita tumpang simpati lg taww...

kita doakan smoga semuanya baik-baik saja utk tuan Sally yer :)

bofoyengfeng said...

eh eh...pandai pulak kucin ni tulis blog...hahaha...

Miss Ieza said...

@meowwmania: tuan saya kata, TYVM. :)

@kemathasan: bro, kucing alaf baru nie sume educated. sekolah tinggi bangunan seplo tengkat! haha...

Adilla Harun said...

Semoga semua kembali sejahtera sediakala buat Tuan Sally, Ayah Tuan Sally dan Sally jugeee....Amiiin..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Perhatian!

***Kepada korang-korang yang dah follow blog kita, kita ucapkan jutaan terima kasih dan sebagai membalas budi, sila tinggalkan alamat URL blog korang di Kotak Cakaran untuk kita follow balik. TQ!
***Semua kandungan blog ini adalah milik blogger sepenuhnya dan semua idea dan penulisan terilham dengan spontan dan boleh jadi ianya muktamad atau boleh jadi ianya boleh berubah. Harap maklum!

Tentang Blogger

Ieza Hafizah cuma seorang manusia biasa macam korang jugak. Sebelum ini bekerja sebagai Pereka Grafik (percetakan) serta QC cum Admin dalam bidang percetakan, tetapi sebelum tu pernah menyandang jawatan sebagai Plate Maker untuk seketika. Namun disebabkan bakat dan minatnya telah terarah untuk menjadi seorang peniaga, kini Ieza Hafizah bekerja sepenuh masa untuk perniagaan kecil-kecilan milik keluarga. Cita-citanya moga satu hari nanti, beliau dapat membuka sebuah perniagaan miliknya sendiri, seterusnya merealisasikan impiannya untuk meramaikan lagi usahawan Melayu Islam di Malaysia ini, insyaAllah!