Duit Belanja Sally

11 Nov 2011

Tarikh Cun!

11.11.11
Bersempena tarikh cun yang jatuh pada hari ini - Jumaat, saya amat yakin dan percaya, pasti ramai di antara kita atau pun di antara adik-beradik, jiran tetangga, sanak saudara mahu pun rakan taulan yang akan/sedang/telah memanfaatkan tarikh yang sangat senang untuk diingat dan amat cantik untuk dikenang ini.

11.11.11 
Tarikh yang menjadi detik terpenting dalam hidup seseorang.
Ada yang akad nikah pada hari ini...
Ada yang bertunang pada hari ini...
Ada yang merisik pada hari ini...
Ada yang menyambut ulangtahun perkahwinan pada hari ini...
Ada yang meraikan hari jadi pada hari ini...
Pokoknya, 1001 perkara yang menggembirakan sangat molek untuk berlaku pada hari ini...
Kerana ianya amat cantik untuk dihafal dan disimpan dalam kotak memori...
Dan saya juga pernah membayangkan tarikh ini akan diraikan untuk suatu peristiwa yang penting...
Tapi memandangkan tanah kubur arwah ayah masih merah,
Dan kehilangannya masih ditangisi dan dirasai hingga ke saat ini,
Saya cuba reserve tarikh 12.12.12 tahun depan pula, InsyaAllah.
(Kalau ada umur dan murah rezeki serta ada jodoh)

Selamat meraikan peristiwa penting pada korang yang meraikannya pada hari ini,
iaitu pada 11 November 2011,
11.11.11

Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc?

2 comments:

Anonymous said...

ulangtahun perkahwinan my aunt today..:)

peristiwa menarik saya pulak hari ni..air xda di asrama..termaksa mandi di masjid..hahaha

Miss Ieza said...

congrats to ur aunty! =)

haha.. rumah saya pon slalu gak takde air..
mmg merempat memana toilet nak mandi..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Perhatian!

***Kepada korang-korang yang dah follow blog kita, kita ucapkan jutaan terima kasih dan sebagai membalas budi, sila tinggalkan alamat URL blog korang di Kotak Cakaran untuk kita follow balik. TQ!
***Semua kandungan blog ini adalah milik blogger sepenuhnya dan semua idea dan penulisan terilham dengan spontan dan boleh jadi ianya muktamad atau boleh jadi ianya boleh berubah. Harap maklum!

Tentang Blogger

Ieza Hafizah cuma seorang manusia biasa macam korang jugak. Sebelum ini bekerja sebagai Pereka Grafik (percetakan) serta QC cum Admin dalam bidang percetakan, tetapi sebelum tu pernah menyandang jawatan sebagai Plate Maker untuk seketika. Namun disebabkan bakat dan minatnya telah terarah untuk menjadi seorang peniaga, kini Ieza Hafizah bekerja sepenuh masa untuk perniagaan kecil-kecilan milik keluarga. Cita-citanya moga satu hari nanti, beliau dapat membuka sebuah perniagaan miliknya sendiri, seterusnya merealisasikan impiannya untuk meramaikan lagi usahawan Melayu Islam di Malaysia ini, insyaAllah!